lördag 10 juli 2010

Knäppbiologerna

Borde vi ha fått gå lösa här?

En veckas almedalsmingel med elvapersonerskollektiv är inte alldeles fri från spill och tandagnisslan. Här en genomgång av saker som hände, avtryck vi lämnade, utan att det var tänkt riktigt just så.

Röda fläckar

  • Markfläck. Utanför huset hamnade på marken ett avtryck i form av en stor röd sol med bokstäverna TACK under. Dvs, vi målade banderollen "kärnkraft nej tack" utan tidning mellan duken och marken. Trycket satt hårt och tre av oss låg en timme och skrubbade med varmvatten, grus, sopborste, kökssvamp, rotborste och stålull. (slutsats: använd underlag!)
  • Mattfläck. Första kvällsmötet krävde tålamod - och en droppe näsblod på den vita mattan. Lilla fläcken blev till stor, kemtvättaren ville inte tvätta utan rekommenderade en kemtvätt som tvättar med kemikalier. Efter att ha släpat mattan hit och dit är Anna matt. Vårt sista hopp är husets mattvätt.


Stackars grannar

  • Sex personer dansade stöveldans halv tolv en natt. Föga förvånande höga bankningar från grannarna under.
  • Inrusning i lägenheten under, hos ovan nämnda grannar.
  • Inrusning i lägenheten under. Som om det inte redan räckte.

Köket
I ren hungerspanik hällde Linn i slowmotion hela sin tallrik med brännhet mat över sin vänstra handled, sin fräscha sommarklänning och halva köksgolvet. Kvävda skratt och sjukvårdsupplysning.


Kommentarer (fyll på)
"Jag har lött ihop ett kärnkraftverk en gång" - Carin
Vi gör klimatet sexigt - "annashårdarumpa.se" - Sven Heibel
"Meningen med livet är att göra fläckar" -Anna


Tröjor
  • Svenska dagbladet på internet: "Fältbiologerna har samma gula färg som Sverigedemokraterna". Vi tackar ödmjukast för den uppmärksamheten, tack tack.
  • En inkompetent dialogpolis går i samma tankar och frågar oss "ni har väl inte några rasistiska budskap" när vi står i Almedalen.

Som om det var en unik gul färg?

Farliga fältisar

  • Ett rykte gick att en person som såg ut som en fältbiolog hade blivit kroppsvisiterad i Almedalen, med misstanke om attack mot Vattenfall. Efter lite närmre efterforskning visar sig historien se ut såhär:

    Carin gick på seminarium som anordnades av Vattenfall och var efter visitering nära att inte släppas in. Anledning: två lite mosiga frukter i väskan. "Tänker du kasta dom här?" Carin skämtsamt: "Det beror väl på vad de säger" När hon förstår att de menar allvar med frågan och försäkrar att frukterna INTE är ämnade att kastas Vattenfall, får hon komma in.
  • Under cykeldemon är tandemcykeln nära att åka i havet - vi cyklar tandem för kärlekens skull!

Sena kvällar

  • Spenderar vi med att upptäcka vad som verkligen är roligt. Exempelvis ordet Gasauto (här fnittrar Anna hysteriskt i skrivande stund).
  • Strax efter kl 23 lördag kväll går Sara iväg på möte med Rebecka Carlsson, som är Fältbiologernas representant i LSU:s styrelse. Klockan elva en lördagkväll.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar