måndag 5 juli 2010

Förbifart.nu

Runtomkring i Almedalen och Visby springer massor av folk med olika t-shirtar omkring. Gröna t-shirtar verkar inne i år. Fortum, Fältbiologerna och Förbifart.nu har alla i princip samma nyans av gröna tröjor. Idag har vi diskuterat både med Fortum och Förbifart.nu. Om Fortum kommer det mer senare.
Men Förbifart.nu tänkte jag berätta lite om. De är ett nätverk mellan Stockholms Handelskammare, Företagarna, Stockholms Hantverksförening, Fastighetsägarna Stockholm och ABC-åkarna. Förbifart.nu har skapats för att lobba för att Förbifart Stockholm ska byggas.

Fältbiologerna är mot förbifarten, och när vi såg de gröna tröjorna hoppade vi på en av dem direkt. Förbifartskillen gillade att använda sig av härskartekniker i diskussionen, han kom inte med ett enda vettigt argument. Han var inte ett dugg påläst om trafikfrågor, och när vi lade fram fakta om vägen påstod han att vi var "unga och inte förstår något om världen - allt är inte svart på vitt....". Vad kan vara mer svart på vitt än att Förbifart Stockholm är en fullständigt onödig, svindyr, miljöförstörande väg?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar