måndag 5 juli 2010

Grönmålande politiker

Ännu en varm dag här i världsarvets Visby.

Göteborgs hamn som Port Authority, bussbolag och resenärer i den avreglerade kollektivtrafiken, Greenwashing Award, och bad var några av dagens händelser. Mer om avreglerad kollektivtrafik under morgondagen.

Miljöminister Andreas Carlgren tog hem Svenska Greenwash Priset 2010, för försvarandet av Förbifart Stockholm som en miljöinsats. Priset delades ut av Miljöförbundet Jordens Vänner (MJV) måndagen 5 juli, efter en omröstning på nätet. Andreas Carlgren vann omröstningen överlägset, och slog kandidater som Carl-Henrik Svanberg (BP), Fortum, Shell och OKQ8.

Regeringen gav i september 2009 tillstånd för Sveriges största och dyraste motorvägsprojekt genom tiderna, den så kallade Förbifart Stockholm. Vägen ökar vägtrafiken och försvårar den minskning av utsläppen som behövs. Miljöministern Andreas Carlgren försvarade förbifarten med att det är ett ”miljö- och klimatalternativ för Stockholm”, ”en storsatsning på spårvägar och bussar”, och en E4:a ”för framtidens miljövänliga bilar”.

Förbifart Stockholm är såklart inget miljöprojekt. Det är ett byggande av en väg som kommer leda till ökad biltrafik och därmed ökade utsläpp av koldioxid.

Text lånad av http://www.mjv.se/2010/andreas-carlgren-vinnare-av-greenwashpriset-2010

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar