tisdag 3 juli 2012

Fältbiologerna kuppade Skogsindustriernas seminarium


Idag marscherade Fältbiologerna högljutt ut ur Skogsindustriernas seminarium utklädda till träd. Utanför seminariet genomförde vi även en aktion där ”träden” sågade sönder skogsvårdslagen mitt på Stora Torget i Visby. På seminariet påstod man att skogsindustrin tar sitt miljöansvar och att regeringens politik om frihet under ansvar är fullt tillräcklig. Det är precis tvärtom. Vi kräver en ny skogslag och en ny skogspolitik!
Skogsindustriernas seminarium handlade om att den svenska skogspolitiken säger sig bygga på frihet under ansvar och har jämställda mål för produktion och miljö. Verkligheten är dock en annan. Det handlar om frihet UTAN ansvar, och miljön hamnar alltid i skuggan av ekonomiska intressen.  Nu får det vara nog! Situationen i skogen är akut och därför avverkade vi idag den gamla skogsvårdslagen och kräver en ny skogslag och en ny skogspolitik. Utklädda till träd med avverkningssnitslar sågade vi itu en lagbok på torget utanför seminariet och framförde våra krav på förändring. Vi tågade sedan med banderollen ”Ny skogslag nu” genom Visby och höll tal på flera platser runt om i Visby.
Bilder från aktionen fira att använda finns att ladda ner från Fältbiologernas hemsida här: http://faltbiologerna.se/pressmeddelanden/faltbiolgerna-kuppade-skogsindustriernas-seminarium

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar