fredag 6 juli 2012

Fältbiologerna diskuterar jordbruk - det handlar om matsuveränitet!

Torsdagen kom och inte låg vi på latsidan. Om du kände dig sugen på att diskutera hållbart jordbruk och matsuveränitet med Fältbiologerna och LRF så hoppas vi att du kl 10 idag befann dig på Internationella Torget i Almedalen. Då var det nämligen dags för vårt andra seminarium i världshistorien.

Några minuter innan 10 började den väldigt blandade publiken söka sig mot hamnen. Allt från gotländska bönder till före detta politiker ville diskutera jordbruksfrågor med oss.
Josefin från Fältbiologerna och Anna Törnfelt, ordförande för LRF Gotland utgjorde den lilla panelen som inledde med att resonera kring sina roller. Sedan försvann snart känslan av panel och publik och diskussionen vandrade mellan en rad olika ämnen som vad ett småskaligt jordbruk egentligen är eller hur den unga generationen ska bli engagerad i lantbruksfrågor.

Representanter från jordbruksdepartementet, före detta riksdagsledamöter, Latinamerikagrupperna och KRAV ställde frågor, diskuterade i bikupor och utbytte åsikter med “panelen”.
Hela seminariet avslutades med att alla deltagare fick vara med och sätta ihop en attgöra-lista kring hur vi ska skapa ett hållbart jordbruk, med lite tur kan den lämnas till lantbruksminister Eskil Erlandsson vid senare tillfälle.

Vi hoppas att det här kan bli starten för en större jordbruksdiskussion inom Fältbiologerna, kanske inom LRF också!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar