lördag 9 juli 2011

Citatet.

Vi har fått Håkan Juholt, partiledare för Sveriges största parti, att nämna Fältbiologerna inför en massa folk och journalister i Almedalen. I en frågestund för partiledarna varje kväll efter deras tal säger Juholt att det är Fältbiologerna som kanske driver den viktigaste frågan under Almedalsveckan. Uttalandet möts av applåder från publiken.

"Alltså det är jättebra, att människor kommer samman på det här sättet. Det som oroar mig, det är om det bara är köpstarka lobbyorganisationer som sätter dagordningen - då går det förlorat. Det kan ju vara som så, att lilla Fältbiologerna har den viktigaste frågan, men man har inte pengar att lyfta fram den. Då är vi på farlig väg."

(Applåder)

- Håkan Juholt, 8 juli 2011, om Almedalsveckan

Detta efter att vi toklobbat på Juholt när vi träffade på honom igår. Efter Håkans uttalande om oss igår har media rullat igång och vi har jagats av DN för att vår Östersjöaktion skulle vara med i deras web-TV.

Linn är i extas efter uttalandet:
"Alltså det är SÅ COOLT vilket inflytande vi fått hos högt uppsatta politiker den här veckan. Socialdemokraternas partiledare pratar om oss! Inför jättemånga människor. Herregud. Jag tror inte riktigt vi har insett storheten i detta ännu."

(Håkan Juholt höll lugnt det bästa talet på Almedalsveckan och vi funderar nästan på att lägga Fältbiologernas partipolitiska obundenhet åt sidan. Kanske går vi alla med i SSU.) Skämt åsido, men visst har han lyckats lobba tillbaka på oss också.

2 kommentarer:

  1. Bara så ni vet: Håkan Juholt kommer hugga oss i ryggen när han kommer i regeringsställning. Innan 2006 slogs vi som as mot sossarna, Göran P blev sedan chef inom Sveaskog. Varför skulle det bli bättre med Juholt? Ska ni gå med i SSU bara för att en Mario-lookalike säger "lilla fältbiologerna" i TV? Kom igen! Vad hände med visionerna om att lyckas med något annat än att få klappar på huvudet av gubbar i slips?

    SvaraRadera
  2. Instämmer med "skaffaenblogg". Att Juholt nämnde er i en frågestund är självklart bra, men han gör det ju enbart i syfte att visa ett exempel. Vad gäller miljön så är Håkan Juholt från Oskarshamn den största kärnkraftsförsvararen och han verkar inte ha något till övers för högre koldioxidskatt.

    / Benjamin Juhlin, språkrör för Grön Ungdom i Stockholmsregionen

    SvaraRadera