söndag 7 juli 2013

Skärp dig Annie Lööf

Igår var det Lördag och det betyder i år att det var Centerpartiets dag. Vi bestämde oss för att sätta lite extra press på vår näringsminister och Centerpartiets ledare eftersom vi inte tycker att hon tar sitt ansvar. Annie Lööf prioriterar gruvnäringen över alla andra näringar och glömmer bort att lantbrukare, småföretag och turism också ska gynnas.

Det första vi gjorde under Lördagen var att ge Lööf ett stort vykort vi tillverkat. På vykortet satt det vattendroppar som färdats hela vägen från lokalbefolkningen vid Vättern. De har skrivit vad de vill använda Vättern till istället för gruvdrift och vi hoppas verkligen att Lööf tar sig tid att läsa alla dropparna och att hon tar till sig budskapet.


Vårt nästa steg var att vi klädde ut oss till gruvarbetare och följde efter Annie. När hon rörde sig mellan olika event hon deltog i så fanns vi där. Frågorna hon fick var bland annat "Kan vi gräva här?", "Måste vi vänta på överklagan?" och "Vi har ju hittat mineraler, kan vi inte börja på en gång?". 

Vi avslutade vår fullfjädrade Lööf-dag med att mitt i Almedalen lägga ut vår Sverigekarta med varningstrianglarna på och samtidigt spärrade vi av delar av parken för att börja gräva. När vi rörde oss i Almedalen hade vi hela tiden poliser(både i uniform och civilare) som följde oss, vi var tydligen farligast i Almedalen och hela polisstyrkan fokuserade på oss fick vi veta av en dialogpolis efteråt! 


När vi på kvällen låg i gräset och utvärderade veckan gick Lööf och hennes följe förbi. Vi ropade "Hejdå, nu ska vi inte förfölja dig mer!" varpå hon svarade "Hejdå, ha en trevlig sommar!". Ja en trevlig sommar ska vi ha men det innebär inte att vi kommer sluta lobba för en hållbar minerallag, en stark miljöbalk och ett hållbart utnyttjande av våra resurser! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar